KONYA / ILGIN - ILGIN ÇİĞİL ŞEHİT HACI MEHMET YAVUZ İMAM HATİP ORTAOKULU

Okulumuzun Tarihçesi

Çiğil Şehit Hacı Mehmet Yavuz Ortaokulunun Tarihçesi

Okulumuzun eski binasının inşaatı 1962 yılında tamamlanmış ve aynı yılın eylül ayında, aşağıçiğil ilkokulu adıyla eğitim-öğretim açılmıştır.aşağıciğil ilkokulu adıyla1986 yılına kadar eğitim-öğretime devam edilmiş ve 1986 yılında okulumuzun adı, aşağıçiğil kasabası ilkokulu olarak değiştirilmiştir.

1997 yılında 8 yıllık zorunlu eğitimine geçilmesiyle birlikte okulumuzun adı Aşağıçiğil İlköğretimokulu  adını  almıştır.1997  yılından  günümüze  kadar aşağıçiğil  ilköğretim Okulu  adıyla  eğitim – öğretime  devam  edilmiştir.

1997 yılında 8 yılık  zorunlu eğitime geçilmesiyle  birlikte ,ortaya çıkan  derslik ihtiyacını, okulumuzun mevcut derslikleri  karşıyaladığından ve  okulumuzun öğrenci mevcudundaki artışından  dolayı ,1998-1999  öğretim yılında 6/a 6/b  sınıfları  geçici olarak aşağıçiğil Belediyesine  ait  büyük binada eğitim –öğretim  görmüşlerdir.

1999 -2000 öğretim  yılında,okulumuzun  öğrenci mevcudundaki  aşırı  artış  nedeniyle Mevcud  derslikler ihtiyaca  cevap vermeyince,  ikili  öğretime geçilerek  2002 yılının Kasım  ayına kadar  aynı  şekilde  eğitim-öğretime  devam  edilmiştir.

Okulumuzun  öğrenci  mevcundaki  artıştan  dolayı , ortaya  çıkan derslik  ihtiyacıyla birlikte okulumuza  ek  bina yapma ihtiyacı  hasıl olduğundan,  il milli eğitimMüdürlüğüne  yapılan girişimler sonucunda ,2000  yılının temmuz ayında okulumuzun10 dersliklik ek bina inşaatına başlamış ve 2002 yılının kasım ayında ek binamıza eğitim-öğretime başlanarak ikili öğretimden normal eğitime geçilmiştir.okulumuzun şu anda 16 dersliği mevcut olup 187 öğrencisi ile birlikte eğitim öğretime devam edilmektedir.

2012-2013 yılında 12 yıllık zorunlu eğitime 4+4+4  ile birlikte okulumuzun adı Çiğil Şehit Hacı Mehmet Yavuz Ortaokulu  adını  almıştır.

Yayın: 02.06.2020 - Güncelleme: 13.03.2024 13:30 - Görüntülenme: 173